GENÇLİK BAYRAMINI KUTLADIK

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı öğrencilerimizle kutladık.

Büyükelçimiz Sayın Tuba Nur SÖNMEZ ve Eğitim Müşavirimiz Sayın Nadir Yıldırım, Okulumuz öğretmen ve öğrencileri ile öğrenci velilerimizin katıldığı bir törenle Kurtuluş Savaşımızın başlangıcının 104. Yılı Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladık.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada Büyükelçimiz Sayın Tuba Nur SÖNMEZ; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Anadolu'da İstiklal Mücadelesinin meşalesini 19 Mayıs 1919 da Samsun'da yakarak Anadolu insanının sarsılmaz iradesini ortaya koyduğunu, Samsun'dan başlatılan mücadelenin kısa sürede bütün Anadolu’ya yayıldığını ve milletimizin azim ve kararı ile bu mücadelenin kısa sürede zafere ulaştığını ve Cumhuriyetimizin kuruluşu ile de bu zaferin taclandırıldığını hatırlatırken, bu mücadele ruhu ile kazanılan Türk Milletinin zaferinin bağımsızlık mücadelesi veren başka milletlere de örnek olduğunu söyledi.

Sayın SÖNMEZ konuşmasında, 19 Mayıs Bayramının Türk Gençliğine atfedilmesinin önemli olduğunu, zira gençlerimizin milletimizin geleceğe olan umudu ve güvencesi olduğunu bu sebeple gençlerimizin milli şuura sahip, tarihini bilen, çağdaş dünyayı da kavrayabilen ve ülkesini geleceğe taşıyabilecek donanımlı bireyler olarak yetişmeleri gerektiğinin önem arz ettiğini, ve öğrencilerimizin de bu doğrultuda yetiştiklerini görmekten mutluluk duyduğunu belirterek bu hususta öğretmenlerimize ve öğrencilerimize duydukları inancın ve desteğin Büyükelçilik olarak devam edeceğini söyledi. Öğretmenlerimize de seslenen Büyükelçimiz; bu öğrencilerimizin Cumhuriyetimizin 2. Asrında, Türkiye Yüzyılının mimarları olacaklarını onlara şefkat ve özveri ile kazandırılan her bilgi, donanım ve tecrübenin Türkiye Yüzyılının hamuruna maya olacağını vurguladı. Büyükelçimiz, törene katılanların  bayramını kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Uzun bir aradan sonra, Beden Eğitimi Öğretmeni Salih ÇİĞDEM’in hazırladığı okulumuz folklor ekibi, ilk gösterilerini Büyükelçimizin de katıldığı izleyicilere sundular. Öte yandan Gençlik Haftası dolayısı ile düzenlenen sportif müsabakalarda dereceye giren takımlar kupa ve madalyalarını Büyükelçimizin elinden aldılar. Yine bu eğitim öğretim yılında okulumuz Müzik Öğretmeni Canan YILDIZ’ın yönetiminde hazırlanan okulumuz orkestra grubu ve okul korosu öğrencilerimizin de eşlik ettiği şarkılarını seslendirdiler.

Törenimize teşrif eden Büyükelçimiz Sayın Tuba Nur SÖNMEZ’e ve Eğitim Müşavirimiz Sayın Nadir YILDIRIM’a saygı ve şükranlarımızı sunuyor;  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programını hazırlayan Müzik Öğretmenimiz Canan YILDIZ’a, Beden Eğitimi öğretmenimiz Salih ÇİĞDEM’e, İngilizce Öğretmenimiz Hamit EKER’e, Matematik Öğretmenimiz Yavuz Selim ÜNAL’a ve kutlama programında görev alan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

24.05.2023 652

25-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-2023

25-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-202325-05-2023