CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 100. YILINI COŞKUYLA KUTLADIK

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 100. YILINI COŞKUYLA KUTLADIK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılını, okulumuzda Büyükelçimiz Sayın Tuba Nur SÖNMEZ'in de teşrifleri ile öğrenci ve öğretmenlerimizin hazırladığı programla coşkulu bir şekilde kutladık. 

 

31.10.2023 752

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte söylenmesi ile başlayan program okul müdürünün sunuş konuşması, Büyükelçimiz Sayın Tuba Nur SÖNMEZ'in öğretmen ve öğrencilerimize hitapları, Büyükelçimizin öğrencilerimizle birlikte günün anısına pasta kesmesi, öğrencilerimizin şiirleri, kısa belgesel sunumu, Müzik Öğretmenimiz Canan YILDIZ'ın öğrencilerimizle birlikte hazırlayıp sunduğu Cumhuriyet Oratoyosu ile devam etti. Program hep birlikte söylenen 100. Yıl Marşı ile sona erdi. Ayrıca 29 Ekim kutlamaları kapsamında ilkokul öğrencilerimiz de öğretmenleri nezaretinde okul bahçesinde bayrak gösterisi yaptılar.

04-11-202304-11-202304-11-2023Büyükelçimiz Sayın Tuba Nur SÖNMEZ konuşmalarında, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak için öğrenci ve öğretmenlerimizle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuşmasına şöyle devam etmiştir: “29 Ekim 1923 tarihi ülkemizin 2200 yıllık devlet serüveninde çok önemli bir kilometre taşıdır. Bugün hürriyetinden asla taviz vermeyen asil bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir. Bugün hakimiyetin kayıtsız şartsız asil milletimize ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğimiz gündür. Cumhuriyetimizin kuruluşu hem milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini göstermiş hem de geniş bir coğrafyada tıpkı bugün olduğu gibi mevcut ümitsizlik iklimine karşı bir ümit kaynağı olmuştur.

04-11-202304-11-2023Aradan geçen bir asırda Türkiye demokrasisi, ekonomisi ve siyasi bağımsızlığı ile bölgesinde ve ötesinde saygın bir ülke haline gelmiştir. Aziz milletimizin vatan aşkı, egemenlik ve bağımsızlık hasretiyle kurulan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim diye nitelediği Türkiye Cumhuriyeti, şüphesiz en kıymetli emanetimizdir.

Değerli öğretmenlerimiz sevgili öğrenciler, bizler asırlarca barış içerisinde birlikte yaşamış, ortak acı ve sevinçleri paylaşmış bir milletin evlatlarıyız. Tarih, ortak hedefler etrafında kenetlenebilen milletimizin önünde hiçbir engelin duramayacağının en büyük şahididir. Birlik ve beraberliğimiz bugün de karşı karşıya bulunduğumuz sınamaların üstesinden gelmede en büyük dayanağımızı oluşturmaktadır. Dolayısıyla Türk Kuveyt Toplumunun da bu şuurla ve dayanışma içinde hareket etmeyi sürdürmesi büyük önem taşımaktadır. Hepimizin bildiği üzere Cumhuriyetimizin ilk asrı, büyük mücadelelere ve başarılara sahne olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti bir yandan toprak bütünlüğü ve ulusal bağımsızlığını korumak için çetin bir mücadele verirken diğer yandan büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere bağlılığı ilkeli ve vizyoner dış politikası ile bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında başardıklarımız geleceğimize de ışık tutacaktır. Bu kazanımları daha ileri bir noktaya taşımak için Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği Türkiye Yüzyılı çerçevesinde bizlere büyük işler düşmektedir. Bu ülkü kapsamında Cumhuriyetimizin ikinci asrı, sürdürülebilirliğin, kalkınmanın, huzurun, istikrarın, istikbalin ve iletişimin, aklın, gücün, değerlinin, başarının, dijitalin, bilimin barışın, verimliliğin, üretimin ve şefkatin yüz yılı olacaktır.

Sevgili öğrenciler siz evlatlarımıza düşense milli ve manevi değerlerinin bilincinde erdemli bir nesil olarak bu kutsal mirası geleceğe taşımaktır. Unutmayın ki cumhuriyetimizin ikinci yüz yılının başarısının mimarları sizler olacaksınız. Hiç şüphesiz cumhuriyetimizin yüzüncü yılında sizinle birlikte daha aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Bu vesile ile hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en samimi duygularla kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.”

Sayın Büyükelçimize, programımızı teşrifleri ve anlamlı konuşmaları dolayısıyla saygılarımızı sunuyor; programı hazırlayan Öğretmenlerimiz, Canan Yıldız’a, Ömer Balıbey'e, Kübra Yıldırım’a, Yaşar Şepik ve Seyfettin Yıldırım’a ve programda görev alan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.  

04-11-2023

04-11-202304-11-2023